Connect with us

technokrata

Tovább gyorsul az internetes kommunikáció

Dotkom

Tovább gyorsul az internetes kommunikáció

A világ leggyorsabb routere tegnap elindul hódító útjára. Az internetezők előtt legtöbbször láthatatlanul maradó eszköz megelőzheti a „forgalmi dugókat”, de van egy hátránya…

Tegnap, azaz e hét keddjén jelentette be a Juniper Networks, hogy megkezdte a szállítását a világ leggyorsabb Internet routereinek. Ezzel némi előnyt szerzett a nagy rivális, a Cisco előtt.

Az internetes adatforgalom megfelelő kezelését biztosító nagyteljesítményű routerek között az egyik legnépszerűbb Juniper eszköz az M160-as, ám az élvonalat a T640-es képviseli. Kedden azonban bemutatkozott a korábban Gibson kódnévvel futó új eszköz, mely 40 gbps sebességű kapcsolatokat is képes kezelni. Nagy reményeket fűz a cég az új routerhez, de az elemzők szerint magas kezdőára (félmillió dollár) miatt kezdetben csak kis érdeklődésre tarthat számot.

Scott Kriens, a Juniper vezérigazgatója szerint az új modell egy letisztult technológián alapul, amelynek köszönhetően a cég kezébe kerül a vezető szerep a routerek terén. Mindazonáltal nem lesz könnyű dolga a Junipernek, az ekkora kapacitású routerek forgalma az utóbbi időben jelentősen mérséklődött. Talán ennek köszönhető, hogy elhalasztották a Matrix névre keresztelt technológia bemutatását is (ezzel lehetővé válna számos T640-es router összekapcsolása, elérve akár a 10 terabites kapacitást is).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle