Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább gyorsul az internetes kommunikáció

Dotkom

Tovább gyorsul az internetes kommunikáció

A világ leggyorsabb routere tegnap elindul hódító útjára. Az internetezők előtt legtöbbször láthatatlanul maradó eszköz megelőzheti a „forgalmi dugókat”, de van egy hátránya…

Tegnap, azaz e hét keddjén jelentette be a Juniper Networks, hogy megkezdte a szállítását a világ leggyorsabb Internet routereinek. Ezzel némi előnyt szerzett a nagy rivális, a Cisco előtt.

Az internetes adatforgalom megfelelő kezelését biztosító nagyteljesítményű routerek között az egyik legnépszerűbb Juniper eszköz az M160-as, ám az élvonalat a T640-es képviseli. Kedden azonban bemutatkozott a korábban Gibson kódnévvel futó új eszköz, mely 40 gbps sebességű kapcsolatokat is képes kezelni. Nagy reményeket fűz a cég az új routerhez, de az elemzők szerint magas kezdőára (félmillió dollár) miatt kezdetben csak kis érdeklődésre tarthat számot.

Scott Kriens, a Juniper vezérigazgatója szerint az új modell egy letisztult technológián alapul, amelynek köszönhetően a cég kezébe kerül a vezető szerep a routerek terén. Mindazonáltal nem lesz könnyű dolga a Junipernek, az ekkora kapacitású routerek forgalma az utóbbi időben jelentősen mérséklődött. Talán ennek köszönhető, hogy elhalasztották a Matrix névre keresztelt technológia bemutatását is (ezzel lehetővé válna számos T640-es router összekapcsolása, elérve akár a 10 terabites kapacitást is).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés