Connect with us

technokrata

Intel Pentium III-M – szinte hideg…

Dotkom

Intel Pentium III-M – szinte hideg…

Ideális egyensúly a teljesítmény és az energiafogyasztás között.

[sajtóközlemény] Az Intel új mobil PIII processzorai az ágazat legkisebb hordozható számítógépeit is támogatják. Az öt kis- és ultrakisfeszültségű (Low Voltage és Ultra Low Voltage) modell nagyobb teljesítmény és hosszabb akkumulátor-üzemidő elérését teszi lehetővé a mini- és subnotebook kategória gépei számára. Ezek a 2 kg körüli súlyú, alig 2,5 cm vastag, elegáns és könnyen hordozható mobil PC-k igazi virtuális irodaként növelik az üzleti felhasználók produktivitását, és helytakarékos kialakításuknál fogva kisméretű aktatáskában is gond nélkül elhelyezhetők. Ráadásul akár hét órán keresztül is képesek működni akkumulátoruk újratöltése nélkül.

A mobil Intel Pentium III-M processzorcsalád architekturális fejlesztései ideális egyensúlyt teremtenek a teljesítmény és az energiafogyasztás között. A továbbfejlesztett Intel SpeedStep technológia például a maximális teljesítményt nyújtó és az akkumulátorra optimalizált üzemmódok közötti automatikus váltással követi a teljesítményszükséglet ingadozását. A Deeper Sleep készenléti állapot a korábbi, energiatakarékos „alvó” üzemmódnál is alacsonyabb fogyasztással segíti elő az akkumulátor-üzemidő növelését.

Az Intel kisfeszültségű mobil processzorait a mininoteszgépek igényeinek megfelelően optimalizálták. Ehhez a kategóriához az egymeghajtós, 2 kg körüli súlyú, többnyire 10-12 colos monitorral ellátott, alig 2,5 cm vastag mobil PC-k tartoznak. Az ultrakisfeszültségű mobil processzorokat subnotebook gépek és különféle új eszközök (például Tablet PC-k) támogatására fejlesztették ki.

Az ágazat legkisebb fogyasztású mobil processzora, az ultrakisfeszültségű mobil Intel Pentium III-M processzor olyan alacsony hőmérsékleten működik, hogy a rá épülő rendszerkonfigurációk némelyike akár ventilátor nélkül is üzemeltethető, így még tovább növeli az akkumulátor-üzemidőt.

A 800 MHz-es ultrakisfeszültségű mobil Intel Pentium III-M processzor alacsony fogyasztású, nagy sűrűségű, helytakarékos szerverekbe is beépíthető. Az egyprocesszoros rendszerek lapkája körülbelül 10 százalékkal magasabb sebességet kínál a korábbi változatokhoz képest – eTesting Labs WebBench mérése alapján.

A chipet tartalmazó rendszerek magasabb szintű szerverspecifikus megbízhatóságot, valamint különféle teljesítményjellemzőket, például hibajavító kódot és 2 GB-ig terjedő memóriatámogatást kínálnak. A világ vezető számítógépgyártói máris megkezdték az új mobil processzorokra épülő rendszerek forgalmazását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle