Connect with us

technokrata

Új óriás születhet a memóriaiparban

Dotkom

Új óriás születhet a memóriaiparban

A Samsungnál is nagyobb gigász jöhet létre a memóriagyártás piacán, ami akár döntő befolyással is lehet a további memóriaár alakulására.

Úgy tűnik, végre megállapodhat a két nagy memóriagyártó cég: a Hynix és a Micron. Ez utóbbi már hónapok óta igyekszik felvásárolni a koreai céget, ám mostanáig nem sikerült kenyértörésre vinni az ügyet. Hol az amerikaiak sokallták a Hynixért kért pénzt, hol ez utóbbi kevesellte a Micron kínálta összeget. Ráadásul a memóriaárak fellendülésének köszönhetően már nem volt annyira sürgős a gyors fúzió.

A Micron által közzétett memorandum szerint az amerikai cég körülbelül 108 millió darab részvénnyel fizetne a Hynixért, s ezen felül további kétszáz millió dollárt invesztálna a koreai cég nem memóriával foglalkozó üzletágaiba (ezzel ezekben körülbelül 15 százalékos részesedést szerezve). Koreai bankok 1,5 milliárd dolláros kölcsönt kínáltak fel a Micronnak, hogy az fel tudja újítani a Hynix üzemeit.

Ha sikerül mindkét cég részvényeseit meggyőzni ezen feltételek elfogadásában, akkor már csak az antitröszt bizottságok jóváhagyása kell az egyesüléshez, melynek révén a Samsung elvesztheti piaci elsőségét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek