Connect with us

technokrata

Olcsó alaplapok Kínából

Dotkom

Olcsó alaplapok Kínából

Az ASUSTeK úgy döntött, hogy egy egész ágazatot alapít annak érdekében, hogy kedvezzen az olcsó alaplapok kedvelőinek. A nagy kérdés azonban az: mit tud, amit a többi gyártó nem?

Néhány hónap múlva egyre többet hallunk majd a Hua Ching nevű vállalatról, ugyanis a vezető alaplapgyártó ASUSTeK Computer – amely eddig főként a high-end piacra koncentrált – a továbbiakban az olcsó szektorba is szeretne belépni – mégpedig egy egész ágazat létrehozásával.

Mivel az új leányvállalat vezetője az a bizonyos Hsu Shih-chang lesz, aki nemcsak az ASUSTeK kínai részlegének elnöke, hanem az Elitegroup Computer Systems (ECS) nagyhányadú részvényese is, minden valószínűséggel átfedések lesznek a termékek között.

A nagy kérdés azonban az: mitől tud olcsóbb lenni az alaplap a többi gyártóéhoz képest? Vajon Hua Ching követni fogja-e az ECS-t az által, hogy a költségek csökkentése érdekében az új leányvállalat is a VIA Technologies Pentium 4 chipsetjeit építi termékeibe? A válaszra az egész piac figyel…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle