Connect with us

technokrata

Új Pocket PC-alapú PDA a Toshibától

Dotkom

Új Pocket PC-alapú PDA a Toshibától

A Toshiba egy-két hónapon belül fogja piacra dobni legújabb, Pocket PC operációs rendszert futtató kéziszámítógépét, amely az e310-es típusjelet kapta.

Legutóbb márciusban adtunk hírt két új Toshiba PDA-ról, amelyek közül az egyiket a gyártó végre be is jelentette a londoni Microsoft Mobility Developer Conference 2002 nevet viselő rendezvényen. Bár nagyobb érdeklődésre tart számot az e740 típusjelű high-end változat, amelyben 400 MHz-es órajelen is működni képes Intel XScale chip lesz megtalálható, tekintsük át, mit is tud a most bejelentett ”kistestvér”, az e310-es!

A gyártó belépőszintű modellnek szánja a Toshiba e310-est, amelyben a Pocket PC operációs rendszert futtató kéziszámítógépek körében elterjedt, 206 MHz-es órajelű Intel StrongARM processzor lakozik. Az eszköz 16 bites TFT érintőkijelzőt kapott, memóriájának nagysága pedig 32 MB, amelyet SD memóriakártyával lehet tovább bővíteni. A Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszert futtató eszköz mindössze 12 mm vastag, súlya pedig csak 140 gramm. A Toshiba közlése szerint az e310-es nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátoráról akár 10 órán át is használható folyamatosan.

Az e310-es az Egyesült Államokban 399 dolláros ajánlott kiskereskedelmi áron fog forgalomba kerülni várhatóan még e hónap végén, míg az európai piacon 499 eurót kell majd fizetni e PDA-ért. Az európai országok közül elsőként az Egyesült Királyságban lesz kapható az e310-es (szintén e hónap végétől), a többi országban pedig egy kicsivel később lesz megvásárolható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle