Connect with us

technokrata

HP-C vagy C-HP lesz az új óriás?

Dotkom

HP-C vagy C-HP lesz az új óriás?

Döntöttek a részvényesek: most már biztos, hogy a Compaq és a Hewlett-Packard még ebben az évben fuzionál. Mi lesz ebből…?

A Compaq és a Hewlett-Packard összeolvadásából az IBM után a világ második legnagyobb számítástechnika vállalata jön létre, mégpedig évi 82 milliárd dolláros tervezett forgalommal.

A Compaq részvényesei március 20-án szavazták meg az összeolvadást, míg a Hewlett-Packard örökösei az utolsó pillanatig ellenezték, ellenben a cég vezetőségével, akik szintén támogatták a fúziót.

Hogy mi az oka a közösködésnek? Az 1939-ben alapított Hewlett-Packard árbevétele tavaly 45,2 milliárd dollár volt, ami azt jelenti, hogy 408 millió dollár tiszta nyereséget termelt ki a vállalat 88 ezer foglalkoztatottja. Ezzel éles ellentétben az 1982-es évjáratú Compaq Computer tavalyi 33,6 milliárd dollár árbevétele mellett 785 millió dollár nettó veszteséget is produkált a 63 ezer főt foglalkoztató vállalat.

A vita azonban hamar eldőlt. Az amerikai Hewlett-Packard számítástechnikai óriáscég részvényesei ugyanis szerdán megszavazták a sok vitát kiváltó fúziót a konkurens Compaq Compter vállalattal – jelentette be a Hewlett-Packard a szavazatok előzetes megszámlálása után Palo Altoban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek