Connect with us

technokrata

WinHEC: Microsoft előjáték

Dotkom

WinHEC: Microsoft előjáték

Ma kezdődött a Windows Hardware Engineering konferencia, immáron tizenegyedik alkalommal. Azonban az elmúlt évekkel ellentétben, Bill Gates nem tartott nyitóbeszédet…

A Microsoft Seattle-ben lévő székházának hátsó udvarán gyűltek össze az érdeklődők, a szakemberek és az érdekeltek az ez évi ceremónia alkalmából. Ez kétségkívül megspórolt némi utazási ráfordítást a szervezőknek, azonban azok a szakemberek, akik Windows platformok fejlesztésére adták a fejüket, valószínűleg jobban örültek volna, ha a technológiai fesztivál a fő rezidencián, New Orleansban került volna megrendezésre.

Egyelőre nem tudni mennyi érdeklődőre számítottak a rendezők, mindenesetre már az első napon négyezernél több látogató érkezett a helyszínre, hiszen az IDF-hez (Intel Developer Forum) hasonlóan, a WinHEC szintén remek show a legtöbb hardverfejlesztő számára. A napi program megtekinthető a kapcsolódó linkeknél.

Az elmúlt évekkel ellentétben, Bill Gates nem tartott nyitóbeszédet és előadást annak ellenére, hogy a Microsoft első emberének éleslátása és stratégiája mindenkit érdekelt volna, a többi felszólalóval egyetemben.

Ám természetesen nem ez jelentette a nap fénypontját. A Windows Hardware Engineering konferencia sava-borsát a hardver design, a driver fejlesztés, a technikai tervek, az esettanulmányok, a hands-on laboratóriumok jelentették. A Microsoft rendszermérnököknek, termék menedzsereknek, kereskedőknek, és technikai újságíróknak is kedvezett technológiai eljárásokkal, tervekkel, általános technikai információkkal, melyek végül mind a Windowshoz kötődtek valamilyen úton-módon.

Hasonlóan az IDF-hez, a Microsoft szintén vonzott más piaci résztvevőket előadásaira, így számtalan inteles szakember is jelen volt a gyűlésen. Az együttműködés a két konferenciaszerv között évről évre erősödik, annak ellenére, hogy ezt senki nem várja el. Mindenesetre a Microsoft Hardware Newsletterből (WinHEC 2002 Edition) kiderült: napjainkban 520 millióan használják a Windowst.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek