Connect with us

technokrata

Újabb veszteséges negyedévet zárt a Motorola

Dotkom

Újabb veszteséges negyedévet zárt a Motorola

A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártójának tartott cég újfent veszteséggel zárta negyedévét.

A Motorola pénzügyi évének első negyedét 174 millió dolláros, részvényenkénti 8 centes veszteséggel zárta, amely jobb a piacelemzők korábbi 11-15 centes egy részvényre eső veszteséget tartalmazó prognózisainál. A félvezetőket és telekommunikációs termékeket gyártó amerikai vállalat egy évvel korábban még 211 millió dolláros, avagy részvényenkénti 10 centes veszteségre tett szert.

A gyártó forgalma az egy évvel korábbi 7,5 milliárd dollárról 6 milliárd dollárra csökkent. A fogyasztói kommunikációs szegmensben a gyártó 2,3 milliárd dolláros árbevételt tudott elérni, amely 1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi időszak eredményénél. Ugyanakkor a többek között mobiltelefonokat is magába foglaló üzletág a megelőző pénzügyi év első negyedében produkált 382 millió dolláros üzemi veszteséghez képest most 108 millió dolláros nyereséggel zárhatta a negyedévet.

Ezzel szemben a telekommunikációs megoldásokat szállító szegmens forgalma 36 százalékkal 1,1 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Emellett ez a szegmens 49 millió dolláros veszteségről számolt be, míg tavaly még 42 millió dolláros profitot volt képes elérni. A Motorola vezetősége még januárban, az előző negyedév eredményeinek ismertetésekor bejelentette, hogy az 2002-es év első két negyedévében még veszteséges lesz, de az év második felére várhatóan már nyereséget is tud majd termelni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek