Connect with us

technokrata

Az IBM megkezdte a merevlemez-iparból való kivonulását?

Dotkom

Az IBM megkezdte a merevlemez-iparból való kivonulását?

A Kék Óriás ott volt az elsők között, akik merevlemez-gyártással kezdtek foglalkozni, egy nemrég megszületett döntés értelmében mégis úgy tűnik, hogy erről a piacról (is) kivonulóban van.

Az adattároló rendszerek vezérvállalatának tartott EMC utolérése és megelőzés érdekében az IBM és a Hitachi megállapodást kötöttek, melynek révén a két cég egyesíti merevlemez-gyártó tevékenységét. Az így létrejött közös vállalkozás 70 százalékát a Hitachi birtokolná (az IBM tehát visszaszorulna a közös vállalkozás javára).

Több elemzés is arra kényszerítette az IBM-et, hogy a veszteségesen működő, háttértárakkal foglalkozó részlegével kezdjen valamit. A vállalat tradicionális tagja merevlemez-gyártók listájának, azonban az informatikai piac ezen része nagyon kiélezett verseny alatt áll, nehéz talpon maradnia. A Kék Óriás és a Hitachi mégis úgy véli, hogy egyesített erővel igen nagy szeletet hasíthatnak ki a merevlemez-rendszerek értékesítésének tortájából (természetesen a rivális EMC rovására).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle