Connect with us

technokrata

Együttműködési megállapodást kötött a Balabit és a Mission Critical Linux

Dotkom

Együttműködési megállapodást kötött a Balabit és a Mission Critical Linux

A Mission Critical Linux Kft. és a BalaBit IT Kft. a mai napon együttműködési megállapodást kötött, melynek célja egy magas rendelkezésreállást biztosító tűzfal-megoldás nyújtása a felhasználók számára.

A közösen kidolgozott rendszerben a magas rendelkezésreállást (High Availability – HA) a Mission Critical Linux cluster technológiája biztosítja, míg az alkalmazás szintű védelemről a BalaBit Zorp Professional 1.4 terméke gondoskodik.

Mivel mindkét esetben jól bevált, számos referenciával rendelkező szoftverről van szó, a kialakított megoldás egyaránt kínálja a hálózat biztonságának és az üzemeltetés biztonságának lehetőségét az ügyfelek részére. A megoldást mindkét cég termékpalettájára veszi.

A Balabit a Zorp tűzfal 1.4-es verzióját még a múlt év novemberében jelentette be. A beágyazott protokollok vizsgálatát is lehetővé tevő megoldás az áthaladó protokollok teljes mértékű, RFC szerinti elemzése lehetővé teszi a „mindent tiltunk, amit nem szabad” elv alkalmazását applikációs szinten. Így a protokoll megsértését kihasználó támadási módszerek illetve vírusok nem hatolhatnak át a védelmen (például a Code Red I/II).

A Linux-alapú clusterrendszerekkel, szerverekkel, és az ezzel kapcsolatos szaktanácsadással foglalkozó Mission Critical Linux amerikai anyacége március elején elbocsátásokat jelentett be, a magyar leányvállalatot nem érintik ezek az intézkedések.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek