Connect with us

technokrata

Célpontban a laptopok

Dotkom

Célpontban a laptopok

A tolvajszakma igencsak rákapott a korszerű elektronikára – és az eleganciára. Érdemes odafigyelni, hogy öltönyös vagy kosztümös ismerőseink csak saját laptopjaikkal távozzanak…

Franciaországban komoly problémákat okoz a bűnözési hullám korszerű elektronikára szakosodott része, amely a jelenlegi francia elnökválasztási kampány egyik kulcstémája lett.

A közbiztonságért felelős szervek elmondása szerint ugyanis jól öltözött enyveskezűek minden reggel fosztogatnak az indulásra váró vonatokon. Ezek a tolvajok olyan elegánsak, hogy könnyen felsurranhatnak az első osztályú kocsikra még indulás előtt, majd ugyanolyan észrevétlenül leszállhatnak a laptopokkal, melyeket a szundikáló üzletemberektől tulajdonítottak el.

Ugyanis a reggeli csúcs idején a szupervonatok tele vannak értekezletekre tartó üzletemberekkel, s mindnél van laptop. Korán van, fáradtak, könnyű célpontok.

A francia államvasutak, az SNCF szóvivője elmondta, hogy a vállalat a lopások meggátlására civilruhás rendőröket alkalmaz a szerelvényeken, és igyekszik csak a jeggyel rendelkezőket beengedni az eszpresszvonatok peronjaira.

Franciaországban a bűnözés tavaly 8 százalékkal növekedett. A mobiltelefonok elemelése Párizsban már általánossá vált, s a metróban tavaly 40 százalékkal ugrott meg a zsebesek tevékenysége.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák