Connect with us

technokrata

Jól alakultak a notebook-eladások februárban

Dotkom

Jól alakultak a notebook-eladások februárban

Az NPD Techworld felmérése szerint a február igen erős hónapja volt a noteszgép-iparágnak.

Éves szinten 30 százalékos növekedést regisztrált az NPD Techworld piackutató cég a notebook piacon február hónapban.
Noha 2002. második hónapjában 30 százalékkal több hordozható számítógépet értékesítettek a gyártók, mint egy évvel korábban, a gépek átlagos eladási ára a tavalyi év azonos időszakának 1600 dollárjához képest 1450 dollárra csökkent.

A 2001-es év utolsó negyedévében 21,5 százalékkal több notebook került eladásra, mint egy évvel korábban, 2002. januárjának eladásai pedig 16 százalékkal múlták felül a korábbi eredményeket. Egyes piaci elemzők szerint azonban a noteszgépek küszöbön álló áremelkedése miatt megtorpanhat az eladások bővülése (a Sony például 100-200 dollárral emelte egyes notebook számítógépeinek árát, az LCD kijelzők árának drágulására hivatkozva). Ráadásul az egyes komponensek árainak növekedése sokkal jobban érezteti hatását a noteszgépek árainak alakulásában, mint például az asztali PC-k esetében – vélik az elemzők.

Január és február folyamán a kiskereskedelmi szegmensben 25 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest az asztali PC-k értékesítése. A notebook-piac első helyét februárban a Toshiba volt képes megszerezni 25,5 százalékos piaci részesedéssel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák