Connect with us

technokrata

HP-Compaq esküvő áldozatokkal?

Dotkom

HP-Compaq esküvő áldozatokkal?

Amennyiben a HP Compaq fúzió elől az utolsó akadály is elhárul, körülbelül 15.000 alkalmazott kerülhet az utcára. A HP közleményében 9 hét „türelmi időt“ adott az érintett kollégáknak. A HP egyik alapítójának fia, Walter Hewlett azonban tovább küzd a fúzió ellen.

A HP közleményében 9 hetet adott az érintett munkatársaknak, hogy az új konszernen belül új állást találjanak. Amennyiben ez nem sikerül, körülbelül 15.000 embernek kell csomagolnia a két cég által foglalkoztatott összesen 150.000 alkalmazottból. Az elbocsátott dolgozók 4-12 hónap közötti végkielégítésben fognak részesülni, a cégnél eltöltött idő arányában.

Walter Hewlett, a HP egyik alapítójának, Bill Hewlettnek a fia a bíróságon próbálja megakadályozni a fúziót. Hewlett úgy véli, hogy a konszern a március 19-i taggyűlésen tisztességtelen eszközökkel szerzett meg szavazatokat az egyesülés mellett. Az ügyben végső döntés a következő hetekben várható.

Bár a HP intranetes oldalán levő közlönyben az szerepel, hogy a két cég egyesülése nem jelent az alkalmazottaknak drasztikus változást, mégis félő, hogy a 15.000 elbocsátandó dolgozónak nem jelent vigasztalást a 9 hetes türelmi idő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp