Connect with us

technokrata

Mi köze van a Microsoftnak a mozifilmekhez?

Dotkom

Mi köze van a Microsoftnak a mozifilmekhez?

Több, mint hinnénk, köszönhetően egy nemrég bejelentett megállapodásnak, s ez az összefonódás még szorosabb is lehet a jövőben…

A Microsoft újabb piacot igyekszik meghódítani, ez pedig nem más, mint a film és televízió ipar. Egy Las Vegasban tartott konferencia keretein belül nyilvánosságra hozta a vezetés, hogy több meghatározó céggel is sikerült megállapodni a Windows Media Player által kezelt formátum kompatibilitásának kiterjesztéséről – többek közt az Adobe, az Avid és a Thomson tartozik ezen társaságok közé.

A jelenlegi Windows Media Playernél egy sokkal fejlettebb technológiára épülő alkalmazást kívánnak bemutatni még az év vége előtt (ez kódnevén a Corona). Ennek segítségével (a Microsoft szerint) olcsóbbá válhatna a mozifilmek szétosztása és a TV adások közvetítése (bár azt be kell ismerni, hogy ennek széles körű elterjedése csak évek múltán következik majd be, ha egyáltalán bekövetkezik).

Ugyan többen vaporware-nek tartják a Microsoft ezen termékét, de ha elkészül, akkor konkurenciája lehet a RealNetworks vállalatnak. Mindazonáltal a filmipar óvatos, a Napster példájából kiindulva inkább kivár, nehogy hasonló helyzet alakulhasson ki, mint az audió állományok esetében (bár az egyre terjedő szélessávú Internet-kapcsolatok már most is arra csábítják a felhasználót, hogy éljen a nagy sebesség nyújtotta előnyökkel). Korunk jellemzője egy mondatba összesűrítve elhangzott a konferencia alatt: a médiatartalom digitálissá válása azt jelentheti, hogy azt bárhova el lehet juttatni és így elvész az irányítás az adott tartalom felett…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek