Connect with us

technokrata

Legyőzött bűvös határ

Dotkom

Legyőzött bűvös határ

A Samsung mérnökei egy olyan akadályt ostromoltak meg sikeresen, mely már elég régóta állt a technológiai fejlődés útjában. Legyőzésével még nagyobb lendületet kaphat az elektronikai ipar.

Még áprilisban beindulhat a Samsung legújabb kutatásának eredményeként létrejött 2200 mAh-s lítium ion akkumulátor tömeggyártása. A 18×65 mm-es paraméterekkel rendelkező henger alakú termék notebookokban és videókamerákban teljesíthet majd jó szolgálatot a hosszabb üzemeltethetőség érdekében.

Az akkumulátor a jelenlegi maximális 2000 mAh-s példányoknál 10 százalékkal nagyobb kapacitással rendelkezik. Kifejlesztésénél az egyik elsődleges szempont (a kapacitásnövekedés mellett természetesen) az volt, hogy minimalizálják az akkumulátor belsejében levő kihasználatlan helyet, ehhez nagysűrűségű elektródákat használtak.

Máris nagy az érdeklődés a termék iránt: a Compaq és a Dell is jelezte a gyártó felé vásárlási szándékát. Nem sokáig maradhat azonban ez a legnagyobb kapacitású akkumulátor, a Samsung ugyanis azt tervezi, hogy a kutatások felgyorsítása révén elérhetővé válik az év végére, hogy beindulhasson a 2400 mAh-s modellek sorozatgyártása is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek