Connect with us

Hirdetés

technokrata

Compaq AlphaServer rendszerek a spanyol szuperszámítógépes központba

Dotkom

Compaq AlphaServer rendszerek a spanyol szuperszámítógépes központba

32 darab Compaq AlphaServer rendszer kerül hamarosan a spanyolországi Galícia szuperszámítógépes központjába.

A CESGA, a spanyolországi Galícia szuperszámítógépes központja 32 Compaq AlphaServer rendszert vásárolt, hogy továbbfejlessze meglévő megoldásukat a Spanyol Nemzeti Tudományos Kutatási Tanács (CSIC) és a Galíciai Egyetemek és Kutatóközpontok egyre növekvő számításigényének kiszolgálása érdekében – jelentette be ma a Compaq. A beszerzés eredményeképp lényeges mértékben megnövekszik a CESGA rendelkezésére álló feldolgozási teljesítmény, a meteorológiai, kémiai, matematikai, földrajzi és bioinformatikai kutatásokat támogató információtechnológiai háttér.

A CESGA 1993 óta biztosít kiemelt számítási és kommunikációs szolgáltatásokat a kutatói és egyetemi közösség számára. A CESGA tulajdonosa részben Galícia regionális kormányzata, részben a Spanyol Nemzeti Tudományos Kutatási Tanács (CSIC). Az új rendszer felhasználói elsősorban a galíciai egyetemekről és a CSIC központjaiból kerülnek majd ki.

A rendszer nyolc AlphaServer ES45 rendszerből áll majd, amelyek összesen 32 processzort és 80 gigabyte memóriát tartalmaznak. A tárolókapacitás SAN architektúra használatával két terabyte-ra nőtt. A megoldás a Compaq Tru64 UNIX operációs rendszerét, valamint a Compaq Business Critical Services nyújtotta magas rendelkezésre állási szolgáltatásokat használja. A rendszerek telepítése várhatóan 2002 májusában zajlik le, és – mint a galíciai bioinformatikai fejlesztés platformja – képes lesz a jelenlegi felhasználói alkalmazásszoftverek futtatására is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés