Connect with us

technokrata

Compaq AlphaServer rendszerek a spanyol szuperszámítógépes központba

Dotkom

Compaq AlphaServer rendszerek a spanyol szuperszámítógépes központba

32 darab Compaq AlphaServer rendszer kerül hamarosan a spanyolországi Galícia szuperszámítógépes központjába.

A CESGA, a spanyolországi Galícia szuperszámítógépes központja 32 Compaq AlphaServer rendszert vásárolt, hogy továbbfejlessze meglévő megoldásukat a Spanyol Nemzeti Tudományos Kutatási Tanács (CSIC) és a Galíciai Egyetemek és Kutatóközpontok egyre növekvő számításigényének kiszolgálása érdekében – jelentette be ma a Compaq. A beszerzés eredményeképp lényeges mértékben megnövekszik a CESGA rendelkezésére álló feldolgozási teljesítmény, a meteorológiai, kémiai, matematikai, földrajzi és bioinformatikai kutatásokat támogató információtechnológiai háttér.

A CESGA 1993 óta biztosít kiemelt számítási és kommunikációs szolgáltatásokat a kutatói és egyetemi közösség számára. A CESGA tulajdonosa részben Galícia regionális kormányzata, részben a Spanyol Nemzeti Tudományos Kutatási Tanács (CSIC). Az új rendszer felhasználói elsősorban a galíciai egyetemekről és a CSIC központjaiból kerülnek majd ki.

A rendszer nyolc AlphaServer ES45 rendszerből áll majd, amelyek összesen 32 processzort és 80 gigabyte memóriát tartalmaznak. A tárolókapacitás SAN architektúra használatával két terabyte-ra nőtt. A megoldás a Compaq Tru64 UNIX operációs rendszerét, valamint a Compaq Business Critical Services nyújtotta magas rendelkezésre állási szolgáltatásokat használja. A rendszerek telepítése várhatóan 2002 májusában zajlik le, és – mint a galíciai bioinformatikai fejlesztés platformja – képes lesz a jelenlegi felhasználói alkalmazásszoftverek futtatására is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek