Connect with us

technokrata

Mi lesz veled Napster?

Dotkom

Mi lesz veled Napster?

Úgy tűnt, hogy talán gazdára lelt a törvénybeütköző file-cserélgető szolgáltatásáról ismert Napster, azonban jelenlegi tulajdonosai mindent megtesznek azért, hogy ameddig lehet, ne kezdje meg újra működését…

A német médiaóriás Bertelsmann nyilvánosan is megerősítette: a szövetségi bíróság által tavaly illegálisnak minősített filecsere-szolgáltatásáról ismert Napstert meg kívánja vásárolni a közeljövőben.

Thomas Middelhoff, a cég vezetője a német Die Welt című napilapnak adott nyilatkozatában nyilvánította ki a Bertelsmann vásárlási szándékát: „Eredeti tulajdonosaitól szeretnénk megvásárolni a Napstert. Cégünk hisz abban, hogy stratégiánk a jövőben virágzó vállalkozássá varázsolja a hányatott sorsú vállalkozást!”

Azonban, mint Middelhoff elmondta, a tárgyalások egyelőre stagnálnak, ugyanis a Napster részvényesei a részesedések megfelelő elosztásán vitatkoznak. A két befektető, a Hummer Winblad Venture Partners és az alapító John Fanning, erősen különbözik az őket megillető összegekkel kapcsolatban. Félő, hogy miattuk végül mégsem következik be az adás-vétel.

Pedig a Bertelsmann nagyon szeretné magáénak tudni a Napstert, hiszen több mint 80 millió dollárt áldozott eddig a cégre, s Middelhoff elmondása szerint további 15-30 millióba kerülhet a tulajdonoscsere.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek