Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cserélje le bankkártyáját!

Dotkom

Cserélje le bankkártyáját!

Úgy tűnik, nem jelentenek valódi biztonságot a jelenleg használatban lévő bankkártyák. A sorozatos visszaélések okozta károk megelőzése érdekében a bankok figyelme egy újfajta technológia felé irányul…

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. belga tulajdonosa, a KBC bank március végén megállapodást kötött az ausztrál-belga érdekeltségű Proton World bankkártya informatikai céggel, hogy középkelet-európai leánybankjaiban a Proton Prisma többfunkciós smartkártya technológiát alkalmazzák.

A Proton informatikai cég a termékével már jelentkezett a nemzetközi pénzpiacon. A Benelux államokban, Ausztráliában és a Skandináv országok piacán a proton prismát többnyire elektronikus pénztárcaként használják. A jövőben a bankkártyák chipjébe lehetőség lesz más alkalmazásokat is beépíteni, így az a hitel- és betéti bankkártyák funkcióira, valamint az elektronikus aláírást szolgáló azonosítók működtetésére is alkalmas lehet.

Ám a chipek bevezetése fokozatos lesz. Eleinte a bankkártyák mágnescsíkokat és chipeket egyaránt tartalmazni fognak, hisz a kártyaelfogadó automaták még csak az előbbit képesek leolvasni, s csak később térnek át a többmilliárdos befektetést igénylő Proton Prisma-rendszerre.

A kártyák lejárati ideje 2 év, s 2004 közepétől már ezer kártyaelfogadó automata lesz alkalmas a chipes kártyák elfogadására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés