Connect with us

technokrata

Üzenőprogramokat is támad az új vírus!

Dotkom

Üzenőprogramokat is támad az új vírus!

A régebbi féregvírus új változata még erőszakosabban próbál terjedni, ezért nem árt résen lenni.

A ”népszerűbb” férgek rendszerint meg szoktak érni egy-egy újrafeldolgozást, azaz módosított változatuk szintén fertőzésre indul az Internet tágas tartományába. Ezt történt a MyLife-fal is, melynek legújabb verziója keresztségben a W32.MyLife.C@mm nevet kapta.

Talán már nem mond újat a korábban sokat edződött felhasználónak terjedési módszere, ugyanis ez is – miként a legtöbb társa – a Microsoft Outlookot veszi igénybe szaporodásához. A levelezőkliensben és az MSN Messengerben megtalálható összes címre elküldi magát. Maga a levél egy List.TXT.scr csatolmánnyal együtt érkezik, s a rendszerbe való beszivárgása után a rendszeridőtől függően kivégezheti a teljes adatállományt: leformázhatja a fertőzött meghajtót, vagy file-okat törölhet (egészen konkrétan: ha a rendszeridő nagyobb vagy egyenlő 50 perccel, akkor formatálja a D, E, F, G, H és I meghajtókat és törli az összes file-t a C meghajtóról).

A fertőzött levél paraméterei:
Tárgyként ez szerepel: The list. A csatolmány neve a már korábban említett List.TXT.scr, ennek mérete 7680 byte. A levél törzsében pedig az alábbi szöveg található:
Hiiiii
How are youuuuuuuu?
Here is that Notepad you asked for … dont show anyone else 😉
Notepad = list
list = 137
buyyyySzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle