Connect with us

Hirdetés

technokrata

PC-sedő konzolok

Dotkom

PC-sedő konzolok

Olyan (teljesítménynövelő) lehetőség válhat hamarosan elérhetővé a konzolgépek esetén, amely eddig kizárólag a PC-k privilégiuma volt.

Szuperszámítógépek. Hatalmas számítási teljesítmény. Hihetetlenül magas költségek. Ez a három fogalom szervesen összekapcsolódik, annak ellenére is, hogy az utóbbi időkben komoly mértékben csökkent az ára a nagyszámítógépes rendszereknek. Vannak viszont olyan feladatok, melyek megfelelő erőforrás hiányában nem végrehajthatók (gondoljunk csak bele, egy vihart vagy az emberi idegsejtek láncolatát a legapróbb részletekig lemodellezni igen nehéz). A problémát más irányból megközelítve viszont kiderült, hogy az Interneten fent levő gépek óriási kihasználatlan számítási kapacitással rendelkeznek. Több projekt is ezen a szálon indulhatott el vagy maradhatott életben (például a nagyon népszerű rákkutatás vagy a szintén érdekes Seti program, amely a földönkívüli létformák keresésében támaszkodik a Világhálóra).

A Sony emberei hasonló dolgon törik a fejüket: terveik szerint a Playstation 3 (mivel Internetre köthető lesz) tökéletesen alkalmas elosztott számítási hálózat(ok) létrehozására. Ugyan a távol-keleti cég emberei nem találták fel a spanyolviaszt, ám olyan (eddig kihasználatlan) erőforrással rendelkezhetnek, amit bizony érdemes kiaknázni. Már csak azért is, mert a játékgyártók már kevésnek tartják a jelenlegi konzolgép teljesítményét, és szerintük igencsak drasztikus mértékű növekedésre van szükség e téren, ha a Sony biztosítani akarja a megfelelő „vasat” a leendő játékok alá.

Olyan céggel szövetkeztek ezért, aminek már van tapasztalata e téren. A Kék Óriás grid computing technikában már jártasnak mondható, ám a két technikai mamutcég közös munkájáról egyelőre nem szivárgott semmi kézzelfogható (talán annyit kivéve, hogy a Sony mit szeretne: megosztott szoftvereket, erőforrásokat és adatokat).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés