Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyereséget ért el a Palm

Dotkom

Nyereséget ért el a Palm

A neves kéziszámítógép-gyártó végre képes volt újra negyedéves szinten nyereséget termelni.

A Palm összesen 2,9 millió dolláros, 1 centes részvényenkénti nettó nyereségre tett szert pénzügyi évének harmadik negyedében, 292,7 millió dolláros forgalom mellett. Az előző negyedévet a vállalat még 25,2 millió dolláros nettó deficittel zárta, az előző üzleti év azonos időszakában pedig 1,9 millió dolláros nettó veszteséget ért el.

Pro forma szinten – különböző költségeket, kiadásokat nem számítva – a Palm még mindig veszteséges, veszteségének mértéke pedig 14 millió dollár, részvényenkénti 2 cent (ám ez még mindig jobb eredmény a piaci elemzők által korábban prognosztizált 4 centes egy részvényre eső deficitnél).

A Palm PalmSource nevű leányvállalata – amelyet nemrég választottak le az anyavállalattól, és csakis a tenyérgépeken használatos Palm OS operációs rendszerrel foglalkozik – 19,5 millió dolláros forgalmat bonyolított a negyedévben. A PalmSource legjobb ügyfele maga a Palm cég volt, ugyanis 11,7 millió dollár értékben licencelte a Palm OS-t gyakorlatilag saját magától. Különálló cégként az operációs rendszerrel foglalkozó leányvállalat pro forma szinten körülbelül 1 millió dolláros veszteséget ért volna el.

Ugyanakkor csökkenés következett be a Palmnál a kéziszámítógépek értékesítése terén. Míg a vállalat a második negyedévben 1,5 millió tenyérgépet értékesített, addig a harmadik negyedben csupán 1,3 millió darabot tudott eladni. Igaz, ezek között három új, drágább modell is megtalálható volt, melynek következtében emelkedett a cég termékeinek átlagos eladási ára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés