Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel M processzorok

Dotkom

Új Intel M processzorok

A legtöbb asztali számítógépnél nagyobb számítási teljesítmény – ezt ígérik az Intel noteszgépekbe szánt Pentium 4-es processzorainak bevezető példányai.

A mobil gépekbe szánt Pentium 4-es processzorokról érkező hírek eléggé szkeptikusan szóltak, ám most megbizonyosodhat mindenki maga, mit alkotott az Intel – megjelentek ugyanis a Pentium 4M chipek.

Indításkép 1,6 és 1,7 GHz-es órajelű példányokat hoz forgalomba a chipgyártó óriás, de gyorsabb társaikra sem kell sokat várni (ámbár ezen processzorok is bőven elegendő teljesítményt nyújtanak a jelenlegi mobil számítógépek által futtatott alkalmazásokhoz). Több mint 40 százalékos gyorsulás tapasztalható a Pentium III-M processzorokhoz képest, az Intel állítása szerint. A 130 nanométeres gyártási eljárással készülő chipek 512 KB-os L2 cache-sel és 400 MHz-es FSB-vel rendelkeznek.

401 és 508 dolláros áron kerülnek forgalomba, a hozzájuk tartozó alaplapi chipkészletek, a 845MP (DDR memóriákhoz) és a845MZ (PC133-as SDRAM-hoz) pedig 43 illetve 36 dollárba kerülnek (ez utóbbi piacra jövetelére egyelőre még várni kell).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés