Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dráguló nyers CD-k, DVD-k és videókazetták

Dotkom

Dráguló nyers CD-k, DVD-k és videókazetták

Magyarországon az adathordozók minden formája hamarosan árnövekedésen fog keresztülesni, köszönhetően a beépített jogdíjak növekedésének. Részletek és az árfolyamok itt…

Adataink tárolására legtöbbször a merevlemezt használjuk, ám ha ez 600 MB fölé terjeszkedik, akkor érdemes kiírni CD-re, hogy ne foglalja a helyet. Ehhez szükség van egy CD-íróra és egy írható, üres korongra (persze a tehetősebbek DVD-re is írhatnak). Az átlag magyar felhasználó az utóbbi időkben hozzászokott a 200 forintos ár körüli lemezekhez, ám nemsokára változás következik az árakban (és sajnos nem lefelé).

Az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület ugyanis a magáncélú másolásra alkalmazott adathordozók árát jogdíjjal terhelte meg, melynek mértéke idén növekedik. A videókazettáktól kezdve a minidiscig minden ilyen termék után be kell fizetni a rá vonatkozó jogdíjat, amit a vásárló az adathordozók árának növekedésében fog tapasztalni. Az írható (CD-R) típusok kötelezően hordozni fognak egy, az ARTISJUS védjegyét jelző hologrammos címkét.

A hanganyag rögzítésére alkalmas CD-R és CD-RW 56 forintos, az adat rögzítésére alkalmas CD-R és CD-RW 36 forintos jogdíjjal lesz megterhelve. A DVD-k egységesen 250 forintnyi összeggel drágulnak majd, míg az MP3 lejátszókban használt memóriakártyákon 32 MB-onként 1000 forint lesz ez az összeg.

A teljes lista a lenti linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés