Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírustámadás: Britney Spears féregként (is) megjelent a Világhálón

Dotkom

Vírustámadás: Britney Spears féregként (is) megjelent a Világhálón

A híres emberek sok atrocitásnak vannak kitéve, többek között nevük olykor olyan helyeken is felbukkanhat, aminek nem kifejezetten örülnek…

Brintey Spears neve minden bizonnyal sok fiatalnak ismerős. A neves popsztár neve nemrég egy féreggel is kapcsolatba került. A VBS/Britney-A és VBS-BRITNEYPIC.A nevekkel terjedő, e-mailben (Outlook által) és IRC-n fertőző féreg a szakértők szerint nem tartozik a nagyon veszélyes rosszindulatú kódsorok közé. Európában kedden jelent meg először, de csak kevés számítógép megfertőzésére volt képes.

Ám mivel a csatolmány azt próbálja meg elhitetni a címzettel, hogy a levél képeket hordoz Britney-ről, ezért óvatosságra intenek mindenkit, s várhatólag szélesebb körben fog még fertőzni a féreg (az Interneten – a keresőmotorok statisztikái szerint – az egyik legnépszerűbb téma Spears kisasszony). Az attachment kiterjesztése .CHM, ami azért gyanúra adhat okot az utóbbi időben alaposan megedződött internetes közösségnek.

Már többen áldozatául estek saját hírnevüknek: tavaly például Jennifer Lopez és Anna Kurnikova is viszont találhatták magukat az Interneten, „megférgesítve”. Ilyenfajta dicsőségre minden bizonnyal egyikőjük sem vágyott, ám alig lehet ellene tenni valamit (azon kívül, hogy elkapásuk ellen felszerelkezünk megfelelő védekező rendszerrel).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés