Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hétfőn kerülnek a boltokba az új Palm kézi-számítógépek

Dotkom

Hétfőn kerülnek a boltokba az új Palm kézi-számítógépek

Nemhivatalos forrásból származó információk szerint a jövő hét hétfőn fogja hivatalosan is bejelenteni a Palm két új tenyérgépét, az m130-as, illetve az m515-ös modelleket.

A Palm m515 a gyártó eddigi csúcsmodelljét, az m505-öst fogja leváltani, és csak minimális újdonságokat kínál. Először is az eddigi 8 MB memória helyett 16 MB kerül a kézi-számítógép belsejébe, továbbá nagyobb fényerejű (3 lépésben szabályozható), élénkebb képű háttérvilágításos érintőkijelzőt kap (az LCD felbontásán nem javítottak). Az elődhöz hasonlóan SD/MMC memóriakártya-foglalattal ellátott m515-ösön a Palm OS 4.1-es változata fut, ajánlott kereskedelmi ára 400 dollár lesz.

A második újdonság az m130-as modell, amely egy színes kijelzővel felszerelt alsókategóriás kézi-számítógép. A modell háttérvilágításos LCD kijelzője a különböző fórumokon napvilágot látott beszámolók szerint jobb minőségű az m505-ösénél és képe inkább az m515-öséhez közelít, noha egy hangyányival kisebb annál (maximum 160×160 képpontos felbontású képet tud megjeleníteni). Az m130-as belsejében csak 8 MB memória található, és a Palm OS 4.1-es változata fog futni rajta, előlapja pedig cserélhető lesz. A Palm m130-as ajánlott kereskedelmi ára 280 dollár lesz.

Igazi újdonsággal a Palm csupán ősszel fog előállni, várhatóan ekkor fog ugyanis piacra kerülni az ARM-alapú processzorral, integrált Bluetooth-támogatással ellátott, nagyfelbontású (320×320 képpont) LCD kijelzővel felszerelt, új operációs rendszert (Palm OS 5) használó m5xx modell.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés