Connect with us

Betörtek a New York Times szervereire!

Dotkom

Betörtek a New York Times szervereire!

A hacker nem csak a webszerverre, hanem a belső hálózatra is bejutott, miáltal szerkesztőségi rendszeren kívül az alkalmazotti adatbázist (!) is böngészhette. A tettes ismert…

Adrian Lamo, a 21 éves fiatalember korábban több hasonló tettet követett el – legutóbb a Yahoo vált áldozatává 2001. őszén. Érdekes, hogy minden (ismert) alkalommal értesítette a feltört rendszer tulajdonosát, felfedve ezzel saját kilétét. Saját bevallása szerint a hálózatok sebezhetőségére kívánja felhívni a figyelmet.

Ezúttal a New York Times volt a célpont, ahova bejutva a Lamo teljes jogot adott magának a szerkesztőségi rendszerhez, továbbá az alkalmazotti adatbázishoz és a szerkesztőség címlistájához, amelyen nem kevés híresség (is) szerepel. A betörést a New York Times proxy-szerverének gyenge védelme tette lehetővé, a biztonsági rések befoltozásáról az illetékesek gondoskodtak.

E legutóbbi betörés érdekessége, hogy a hacker nem elégedett meg a betörés tényével és jelzésével, nevét hozzáadta a szerkesztőségi névlistához, magát internetes biztonági szakembernek nevezve. Mivel Lamo az eddigi adatok szerint nem rosszindulatból követte el tettét, így kárt sem okozott, ezt a momentumot (akár) poénosnak is nevezhetjük…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom