Connect with us

MP3 letöltés: most biztonságos vagy sem?

Dotkom

MP3 letöltés: most biztonságos vagy sem?

Zenék letöltése az Internetről – csábító, ámde veszélyes lehetőség. Kell-e aggódnia annak, aki hozzá akar jutni a dalokhoz?

Az utóbbi hónapokban másról sem lehet hallani, csak a szerzői jogok megsértésről, ezzel kapcsolatos perekről, vitákról. A kiadók tavaly komoly támadásba mentek át az Interneten zajló zenecseréléssel szemben, elhatározták, hogy megszűntetik ezt a dollármilliós veszteséget okozó illegális „kereskedelmet”. A Napster hatalmas bukása után a többi hasonszőrű vállalkozás került célkeresztbe.

Nem tudni, ki és milyen okból híresztelte el azt az információt, hogy a peer-to-peer hálózatot használó Morpheus biztonsági rést tartalmaz (egyes „elemzők” szerint a „hiba” lehetővé teszi, hogy azokat az állományokat is lássák kívülről, melyek meg sincsenek osztva). A szolgáltatást üzemeltető cég a bejelentést követően nem kommentálta az eseményt (valószínű, maguk akartak megbizonyosodni a biztonsági rés létéről). Nemrég azonban napvilágot látott a hivatalos állásfoglalás…

… mely szerint nem is létezik a biztonsági hiba, a névtelenségbe burkolózó bejelentő bizonyára csak rosszindulatból terjesztette a hírt. A BBC Online is közreadta a jelentést, sőt, egy magát a Morpheust üzemeltető StreamCast cég munkatársának kiadó, bizonyos Paul Sarsfield is „segédkezett”, hogy pánikhangulatot keltsen a felhasználók között. A StreamCast azonban igyekszik megnyugtatni mindenkit: a Morpheus 2001. áprilisa (indulásának ideje) óta biztonságos (azt az egy esetet leszámítva, ha valaki a fontosabb dolgait is a My Shared Folder nevű, Morpheus által létrehozott könyvtárba rakja, de ez már nem a cég hibája).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom