Connect with us

Hirdetés

technokrata

MP3 letöltés: most biztonságos vagy sem?

Dotkom

MP3 letöltés: most biztonságos vagy sem?

Zenék letöltése az Internetről – csábító, ámde veszélyes lehetőség. Kell-e aggódnia annak, aki hozzá akar jutni a dalokhoz?

Az utóbbi hónapokban másról sem lehet hallani, csak a szerzői jogok megsértésről, ezzel kapcsolatos perekről, vitákról. A kiadók tavaly komoly támadásba mentek át az Interneten zajló zenecseréléssel szemben, elhatározták, hogy megszűntetik ezt a dollármilliós veszteséget okozó illegális „kereskedelmet”. A Napster hatalmas bukása után a többi hasonszőrű vállalkozás került célkeresztbe.

Nem tudni, ki és milyen okból híresztelte el azt az információt, hogy a peer-to-peer hálózatot használó Morpheus biztonsági rést tartalmaz (egyes „elemzők” szerint a „hiba” lehetővé teszi, hogy azokat az állományokat is lássák kívülről, melyek meg sincsenek osztva). A szolgáltatást üzemeltető cég a bejelentést követően nem kommentálta az eseményt (valószínű, maguk akartak megbizonyosodni a biztonsági rés létéről). Nemrég azonban napvilágot látott a hivatalos állásfoglalás…

… mely szerint nem is létezik a biztonsági hiba, a névtelenségbe burkolózó bejelentő bizonyára csak rosszindulatból terjesztette a hírt. A BBC Online is közreadta a jelentést, sőt, egy magát a Morpheust üzemeltető StreamCast cég munkatársának kiadó, bizonyos Paul Sarsfield is „segédkezett”, hogy pánikhangulatot keltsen a felhasználók között. A StreamCast azonban igyekszik megnyugtatni mindenkit: a Morpheus 2001. áprilisa (indulásának ideje) óta biztonságos (azt az egy esetet leszámítva, ha valaki a fontosabb dolgait is a My Shared Folder nevű, Morpheus által létrehozott könyvtárba rakja, de ez már nem a cég hibája).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés