Connect with us

technokrata

Hogyan dokumentálják a téli olimpia eseményeit?

Dotkom

Hogyan dokumentálják a téli olimpia eseményeit?

Lassan véget ér a Salt Lake City-ben rendezett Téli Olimpiai Játékok 2002. De mi marad meg az utókornak a játékok eseményeiből – hogyan készül például az Eredmények Könyve?

A versenyeredményektől az aranyérem statisztikákig a Xerox Corporation milliószámra készítette a nyomtatott dokumentumokat a Salt Lake City-ben megrendezett 2002-es Téli Olimpiai Játékokon.

A legnagyobb vállalkozás: a Xerox nyomtatta és osztotta szét az olimpiai versenyek 17 napján a 15 sportesemény eredményeit. Az Eredmények Könyve olyan levéltári dokumentum lesz, amely részletes információkat tartalmaz a Játékok minden egyes eseményének az eredményeiről. A Xerox több mint 3 ezer darab berendezést használt az eredmények egyidejű közlésére, valamint a sajtó, a rádió- és televízió-társaságok, a sportolók, a szponzorok és az olimpiai személyzet friss információkkal történő ellátására.

A 2002. évi Téli Olimpiai Játékokon Xerox-printerekkel, faxkészülékekkel, másolókkal, mérnökirendszer-plotterekkel és multifunkciós készülékekkel állították össze és küldték szét a versenyeredményeket a ponttáblákra, az olimpiai személyzethez, valamint a Salt Lake City-ben zajló játékokat követően több ezer sajtószervezet számára.

Az eredményekről készült jelentéseket – mind a 15 sportágra igazítva – digitális multifunkciós Xerox Document Centre 432 és 480 berendezéseken nyomtatták ki. Ezen kívül a Xerox DocuTech 180 kiadványkészítő használatával a Xerox nyomtatja és köti be az Eredmények Könyvének 28 ezer példányát, és 72 órán belül a sportversenyek befejezése után szétküldi a főbb médiaközpontoknak és a nemzetközi olimpiai tisztségviselőknek.

A Játékokat követően a Xerox az adatokat tartalmazó CD-ROM több mint 7 ezer példányát készíti el, elektronikusan megörökítve ezáltal a Téli Olimpiai Játékok eredményeit.

Az Info2002 szolgáltatás keretében, az információs pavilonoknál a Xerox hálózati nyomtatói is támogatták az adatok visszakeresését a sportolók, szponzorok, önkéntesek és az olimpiai személyzet számára. A Xerox DocuPrint N2125-en nyomtatják ki a versenyidőpontokat, a sportolók életrajzi adatait, a startlistákat, az éremstatisztikákat és más egyéb dokumentumokat az olimpiai helyszíneken található Info2002 pavilonokban. A Xerox támogatást nyújtott a rendezvények lebonyolításához, a nemzetközi akkreditációhoz, a helyszínek megközelítéséhez, a biztonsági, egészségügyi és szállítási személyzet számára szükséges dokumentumok kinyomtatásához is.

A Xerox – az olimpiák szponzora 1964 óta, 1993 óta pedig élszponzora – több mint egy éven át működtette és tesztelte technológiáját Salt Lake City-ben. A Xerox jelenleg egy hálózatba kapcsolt DigiCentre-t tart fenn, amely a Salt Lake Szervező Bizottság (SLOC) kiadói központjaként működik. A központ havi 1,2 millió nyomatot képes készíteni, így lehetővé teszi a SLOC számára több ezer dokumentum házon belüli elkészítését lényegesen olcsóbban, egyúttal Utah állam legnagyobb reprográfiai üzeme is.

A Xerox mintegy 110 alkalmazottja dolgozott napi 24 órát Salt Lake City-ben a Xerox-berendezések működésének és szervizelésének biztosítására.

A világ különböző országaiban foglalkoztatott munkatársai iránti megbecsülésből a Xerox egy hétemeletnyi olimpiai egység zászlót készített, amelyet Salt Lake City belvárosában függesztettek ki. A Xerox fejlett nyomtatási technológiájával készült zászló több mint 17 ezer fényképet tartalmaz 59 országban dolgozó Xerox alkalmazottakról és azt hivatott szemléltetni, hogy az Olimpiai Játékok hogyan kovácsolja össze a nemzetek polgárait az erő és egység szellemében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom