Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minél drágább a számítógép, annál kelendőbb?

Dotkom

Minél drágább a számítógép, annál kelendőbb?

A számítógépgyártók egymással versengve igyekeznek minél alacsonyabb áron adni konfigurációikat, ám a piacon mégis egy olyan modell tarol, ami jóval drágább a többinél. Vajon miért?

Közismerten gyenge időszak a számítógépek eladása terén az első félév (de főként a január és a február). A legtöbb nagy PC-gyártó igyekszik minden lehetőséget kihasználni, amivel csökkentheti modelljei árát, hogy népszerűbb lehessen a vásárlók között, s ezáltal ki tudja húzni ezt a nehezebb időszakot.

Az Apple iMac gépe éppen ellenkező taktikát követ: a lapos-képernyőnek köszönhetően elég drága lett a komplett gép, ennek ellenére várakozásokat felülmúló statisztikák láttak napvilágot: a masina kelendőbb, mint hitték volna. Az Apple eredetileg 1,3 millió darabot tervezett eladni idén, de csak januárban 150 ezer előrendelést kapott a gépre. A megjelenést követően azonnal egy héttel kitolták a Macintoshok kiszállítási határidejét a nagy érdeklődés miatt (jó néhány áruházban és boltban ez a készletek nagyon gyors elfogyásával járt).

Az 1800 dolláros csúcskategóriás és a középkategóriás (1500 dollárba kerülő) iMac jelenleg egy hónapos átfutással érkezik ki tulajdonosához, ugyanis szinte mindenhol ennyi késéssel tudják csak kielégíteni az igényeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés