Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Xbox 2 NVIDIA nélkül?

Dotkom

Microsoft Xbox 2 NVIDIA nélkül?

Elkészültek a Microsoft Xbox 2 referencia platform tervei, de az NVIDIA kimaradt. Nem véletlenről van szó…

A hírek szerint az a tény, hogy az NVIDIA nem szerepel az Xbox 2 terveiben, a Via hangulatát az égbe emelte. A két cég nem tartozik egy súlycsoportba, de a Via – saját elgondolása szerint – remek üzletet köthetne a Microsofttal. Az Xbox 2-ben is szükség van – többek között – alaplapi chipkészletre és processzorra, így – mivel az NVIDIA elméletileg kiesett – a Via szállíthatná ezeket az alkatrészeket a következő generációs Microsoft konzolhoz.

A szóban forgó üzlet létrejötte fantasztikus lehetőséget jelentene a Via-nak, a cég megerősíthetné piaci pozícióját és nagy mértékben növelhetné bevételeit. A Via számításai szerint ajánlatuk jó eséllyel megfelel majd a Microsoftnak, az Xbox 2 chipsetje és CPU-ja a Via gyártósorairól kerülhet majd le. A jelenlegi állás szerint, az Xbox 2 körüli harcban a Via egyedüli konkurense a kanadai illetőségű ATI lehet.

Azonban nem dőlt még minden el. Az NVIDIA igen nagy vállalat, a Microsoft, mint üzleti partner megtartása fontosabb lehet számára sok mindennél. Így tehát előfordulhat az is, hogy az NVIDIA olyan áron kínálja modern technológiát alkalmazó chipjeit, hogy azzal sem a Via sem pedig az ATI nem tud majd szembeszállni.

Nyitott továbbá az a kérdés is, hogy az Intel által gyártott félvezetők milyen szerepet tölthetnek majd be az Xbox 2-ben, hiszen a jelenlegi modell Celeron központi egységet használ…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés