Connect with us

Hirdetés

technokrata

GenialStation: Sun alapokon nyugvó notebook

Dotkom

GenialStation: Sun alapokon nyugvó notebook

Egy amerikai és egy tajvani gyártó együttműködésének eredményeként kerülhetett piacra a GenialStation nevű mobil munkaállomás, amely a Sun hardveres és szoftveres technológiáin alapul.

A Michael Craige Corp. PC-gyártó cég a Naturetech nevű tajvani szerződéses gyártóval közösen licencelte a Sun technológiáit, és ezek köré notebook méretű mobil munkaállomást épített.

A többféle változatban megjelenő GenialStation nevű notebook belsejében egy 500MHz-es órajelű, 64 bites Sun UltraSparc IIe processzor kapott helyet (amelyet maga a Sun alsókategóriás munkaállomásaiban alkalmaz), ezen kívül 256MB memóriát (SODIMM, max. 1 GB), integrált 2D/3D gyorsítót tartalmaz, kijelzőjének mérete pedig 15 col. A masina előre telepített Solaris 8-as operációs rendszerrel vásárolható meg, ára 7825 dollár. Tömege durván 3,5 kilogramm, akkumulátorról akár 2,5 órán át használható, méretei: 322 x 273 x 41 mm.

4710 dollárért egy olcsóbb változat is megvásárolható, ebben csak 400MHz-es órajelű processzor található és csak 14 colos kijelzővel van felszerelve. Ebből az olcsóbb változatból készülni fog egy vékonyabb, könnyebb (2,7 kilogrammos) változat is. További információk és teljes specifikáció a Naturetech weboldalán található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés