Connect with us

technokrata

Xscale-alapú PDA a Hitachitól is

Dotkom

Xscale-alapú PDA a Hitachitól is

A Hitachi a mai napon bejelentette Microsoft Windows CE.NET operációs rendszert futtató, 400MHz-es Intel Xscale processzorral felszerelt multimédiás PDA-ját.

Az NPD-10JWL Mobile Multimedia Communicator már április végén elérhető lesz a japán piacon. Az eszköz belsejében egy Xscale mikroarchitektúrájú, 400MHz-es órajelen működő Intel PXA250-es processzor lesz található. Sajnos úgy tűnik csak 32MB memóriája lesz a kommunikátornak, azonban MMC/SD flash kártyákkal bővíteni lehet a rendelkezésre álló tárhelyet.

A kéziszámítógép egy 3,5 colos TFT LCD kijelző (frontlight-os megvilágítással) lesz felszerelve, amely 240×320 pixeles felbontású kép megjelenítésére képes, palettája pedig 65,536 színt tartalmaz. Az új Hitachi terméket lítium-ion akkumulátorral fogják szállítani, és támogatni fogja a Wi-Fi vezetéknélküli adatkommunikációs szabványt is, de sztereó fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet is megtalálható lesz rajta.

A gépen a Windows CE.NET operációs rendszer japán nyelvű változata fog futni, amely többek között Internet Explorer 5.5 webböngészőt, Media Playert, Outlook levelezőt tartalmaz, és azonnali üzenetküldési funkciókkal is bír. A termék súlya 160 gramm, méretei: 77x108x17,8 mm. Európai megjelenéséről és áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák