Connect with us

technokrata

A Microsoftnak be kell mutatnia operációs rendszerének forráskódját

Dotkom

A Microsoftnak be kell mutatnia operációs rendszerének forráskódját

A szövetségi bíró pénteken arra utasította a Microsoftot, hogy Windows operációs rendszerének bizonyos részeit tárja a felperes kilenc állam és a bíróság elé.

A felperes kilenc szövetségi állam múlt heti beadványában azt kérte a bíróságtól, hogy kötelezzék a szoftveróriást arra, hogy mutassa be a Windows operációs rendszer forráskódját, mivel csakis e módon támaszthatja alá azon állítását, hogy nagymértékű változtatások nélkül nem lehetséges elkészíteni a Windows egy lecsupaszított, csakis alap funkciókat kínáló változatát – amely nem tartalmaz például sem webböngészőt, sem azonnali üzenetküldőt, sem pedig multimédiás funkciókat.

Colleen Kollar-Kotelly bírónő mostani döntése szerint tehát a Microsoftnak be kell mutatnia majd a Windows operációs rendszerek – még az XP és az XP Embedded is! – egyes részeinek kódját, amelyet a bíróság által kijelölt független szakértő, vagy szakértők fognak átvizsgálni. Egyesek szerint az, hogy a bíróság a Windows legújabb verzióinak – az XP termékcsalád – forráskódjába is betekintést akar nyerni, egyáltalán nem kedvez a Microsoftnak, mivel ezen operációs rendszerek fontos részét képezik a vállalat sokak által vitatott, webes szolgáltatásokat tartalmazó .Net stratégiájának.

Az antitröszt-per folytatására március elején kerül majd sor, az első meghallgatást március 6-án fogják megtartani. A bíróság előtt van már továbbá a felperesek azon beadványa, amelyben a Microsoft által felvonultatandó tanúk számát kívánják csökkenteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom