Connect with us

technokrata

Zsugorodó Internet?

Dotkom

Zsugorodó Internet?

Világszerte visszaesőben van az Internet működéséhez szükséges eszközök értékesítése, vajon mikor lendül be újra a fejlődés?

Az Internet gerincét összekötő routerek eladásának mértéke világszerte visszaesik, ez a tavalyi évben 4 százalékos piaccsökkenést jelentett (ezzel 2,4 milliárd dollárra mérséklődött az összes forgalom). Felmérések szerint idén további hanyatlás várható.

A gazdasági visszaesés következtében a telekommunikációs cégek visszafogták kiadásaikat, így beruházásaik is csökkentek. Ez totális fordulat az 1999-es és 2000-es évek közötti állapotnak, akkor ugyanis több mint 250 százalékkal emelkedtek az eladások. Tavaly 20 százalékkal költöttek kevesebbet a szolgáltatók, idén ez az érték 25 százalék körülire várható.

Az Internet gerinchálózata stabilan működik és többé kevésbé ki tudja elégíteni az igényeket, az egyes felhasználók Internet-kapcsolatának bővítése és az új felhasználók Világhálóra való csatlakoztatása viszont visszafogottabban zajlik. A Cisco és a Juniper, a világ első két routergyártója most ezekre a piacokra koncentrál, fellendítendő a keresletet (a két cég egyébként a teljes piac 98 százalékát lefedi, 72/26 százalékos arányban).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle