Connect with us

Nagy sávszélességű, vezetéknélküli hálózat a Cisco-Compaq párostól

Dotkom

Nagy sávszélességű, vezetéknélküli hálózat a Cisco-Compaq párostól

Szállodákban, repülőtereken és konferencia-központokban fogják alkalmazni a Compaq és a Cisco cégek nagy adatátviteli sebességű mobil Internet-elérést kínáló megoldását.

A Cisco Systems és a Compaq EMEA-régióbeli szervezeti egységei ma bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötnek, amelynek célja, hogy közösen biztonságos, nagy sebességű, mobil Internet-kapcsolatot biztosítsanak az úgynevezett kulcsfontosságú ”forró pont” (”hot spot”) jellegű létesítményekben – például repülőtereken, szállodákban és konferencia-központokban – tevékenykedő, mozgásban lévő, illetve terepen dolgozó szakemberek számára.

A Compaq és a Cisco három ügyfélcsoportot céloz meg: a vállalkozásokat, a létesítmény-tulajdonosokat, valamint az Internet-szolgáltatókat. Az együttműködés Európát, a Közel-Keletet és Afrikát fedi le.

A Cisco a Compaq Global Servicest mint a Cisco Mobile Office (CMO, Cisco Mobil Iroda) program preferált rendszerintegrátorát ismeri el. A Cisco/Compaq Mobile Office ”forró pont” megoldás biztonságos, magas szinten menedzselhető, méretezhető, és nyitott. Ezen túl a megoldást telepítő vállalkozások esetében a megtérülési idő viszonylag rövid.

A Cisco/Compaq mobil iroda megoldása teljes mértékben az ügyfelek egyedi követelményeire szabható. Tartalmaz majd rugalmas telepítési, üzemeltetési, illetve web-szerver (hosting) csomagokat, valamint olyan kapcsolati opciókat, melyekhez a hozzáférést WLAN és Bluetooth plusz GPRS barangolás nyújtja.

A várakozások szerint 2006-ig 20 millió nyugat-európai felhasználó használja majd a ”forró pontokat” a hozzáféréshez (forrás: Analysys, 2001), amelyek egyébként igen jelentős mértékben kiegészítik majd a 3G szolgáltatásokat, s az összes mobilitási bevétel akár mintegy 10 %-át is generálhatják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom