Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy sávszélességű, vezetéknélküli hálózat a Cisco-Compaq párostól

Dotkom

Nagy sávszélességű, vezetéknélküli hálózat a Cisco-Compaq párostól

Szállodákban, repülőtereken és konferencia-központokban fogják alkalmazni a Compaq és a Cisco cégek nagy adatátviteli sebességű mobil Internet-elérést kínáló megoldását.

A Cisco Systems és a Compaq EMEA-régióbeli szervezeti egységei ma bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötnek, amelynek célja, hogy közösen biztonságos, nagy sebességű, mobil Internet-kapcsolatot biztosítsanak az úgynevezett kulcsfontosságú ”forró pont” (”hot spot”) jellegű létesítményekben – például repülőtereken, szállodákban és konferencia-központokban – tevékenykedő, mozgásban lévő, illetve terepen dolgozó szakemberek számára.

A Compaq és a Cisco három ügyfélcsoportot céloz meg: a vállalkozásokat, a létesítmény-tulajdonosokat, valamint az Internet-szolgáltatókat. Az együttműködés Európát, a Közel-Keletet és Afrikát fedi le.

A Cisco a Compaq Global Servicest mint a Cisco Mobile Office (CMO, Cisco Mobil Iroda) program preferált rendszerintegrátorát ismeri el. A Cisco/Compaq Mobile Office ”forró pont” megoldás biztonságos, magas szinten menedzselhető, méretezhető, és nyitott. Ezen túl a megoldást telepítő vállalkozások esetében a megtérülési idő viszonylag rövid.

A Cisco/Compaq mobil iroda megoldása teljes mértékben az ügyfelek egyedi követelményeire szabható. Tartalmaz majd rugalmas telepítési, üzemeltetési, illetve web-szerver (hosting) csomagokat, valamint olyan kapcsolati opciókat, melyekhez a hozzáférést WLAN és Bluetooth plusz GPRS barangolás nyújtja.

A várakozások szerint 2006-ig 20 millió nyugat-európai felhasználó használja majd a ”forró pontokat” a hozzáféréshez (forrás: Analysys, 2001), amelyek egyébként igen jelentős mértékben kiegészítik majd a 3G szolgáltatásokat, s az összes mobilitási bevétel akár mintegy 10 %-át is generálhatják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés