Connect with us

technokrata

Antenna Hungária eredmények: 20 százalékos árbevételnövekedés

Dotkom

Antenna Hungária eredmények: 20 százalékos árbevételnövekedés

Az Antenna Hungária anyavállalatának pozitív eredménye konszolidált szinten – a cég Vodafone eredménye miatt – negatívba fordult.

Az értékesítés nettó árbevétele 2001-ben 23,7 milliárd forintot tett ki, mely 21%-kal magasabb a 2000. évi összegnél. A 2001. évben a bevételek 55%-a műsorterjesztésből, 23%-a távközlésből, 9%-a az AntennaMikro szolgáltatásból, 5%-a szerviz szolgáltatásból, 8%-a pedig egyéb tevékenységekből származott. A 2000. évhez képest kiugróan magas bevételnövekedést a megújult AntennaMikro szolgáltatás eredményezte.

A vállalatcsoport üzembe helyezett beruházásainak értéke eléri a 8 milliárd forintot, melynek közel felét, mintegy 4 milliárd forintot a távközlési beruházások tették ki, ezen kívül a multimédia, valamint a műsorterjesztési és infrastruktúra beruházások 2-2 milliárd forinttal részesedtek.

A vállalatcsoport eszközeinek értéke 2001. december 31-én 49,2 milliárd forint, mely közel 2%-kal magasabb, mint a 2000. december 31-i érték. A vállalatcsoport kötelezettségei a növekvő hitelállomány következtében 19,3 milliárd forintról 27,2 milliárd forintra emelkedtek.

Az értékcsökkenési leírás 50%-os növekedése egyrészt a V.R.A.M. (Vodafone) 2001. évi konszolidációjából adódó aktív tőkekonszolidációs különbözet leírásából, másrészt a távközlési hálózat bővüléséből, illetve az AntennaMikro szolgáltatás nyújtásához bérbe adott set-top box-ok amortizációjából adódik.

A vállalatcsoport üzleti tevékenységének eredménye 34%-kal alacsonyabb a 2000. évi értéknél, a csökkenés főként az amortizációs költségek jelentős növekedésének tulajdonítható.

A pénzügyi műveletek eredménye 2001-ben a 2000. évhez képest 2,4 milliárd forinttal csökkent, ami részben a V.R.A.M. konszolidálásának, részben a kamatköltségek növekedésének, részben pedig a csökkenő leányvállalati osztalékbevételnek köszönhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák