Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szövetségi államok a Windows kódját akarják

Dotkom

A szövetségi államok a Windows kódját akarják

Újabb lépés az antitröszt-perben: a Microsoftot perelő szövetségi államok ezúttal a Windows forráskódjához akarnak hozzáférni.

Az államok úgy vélik, a szoftveróriás csakis úgy tudná igazolni azon állítását, hogy technikailag nem kivitelezhető a Windows operációs rendszerből egy teljesen lecsupaszított, alap funkciókat (tehát például webböngészőt sem) tartalmazó változat elkészítése, ha betekintést engednek a Windows forráskódjába, azaz a szoftver belső működésébe.

A perben részt vevő 9 szövetségi állam beadványában kifejtette, a Microsoft nem alapozhatja védelmét a forráskódra úgy, hogy ahhoz senki számára nem biztosít hozzáférést; mindenképpen tényekkel kell bizonyítania állításait. Egy korábbi beadványukban a felperesek azt javasolták az antitröszt-pert vezető bírónőnek, Colleen Kollar-Kotellynek, hogy kötelezze a szoftveróriást arra, hogy egy mindenféle Internet-eléréshez szükséges és multimédiás funkcióktól mentes, alap-Windowst tegyen elérhetővé kínálatában. A felperesek egyébként egy szakértő kijelölését is szükségesnek tartják a per hátralévő részének lefolytatásához, elősegítendő a bonyolult technikai jellegű problémák megvitatását.

Mint ismeretes, az egész antitröszt-per abból fejlődött ki, hogy a Microsoft integrálta saját fejlesztésű webböngészőjét operációs rendszerébe. Ezzel a lépéssel a Microsoft visszaélt piaci erőfölényével és megsértette az amerikai trösztellenes törvényeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés