Connect with us

Több millió másolásvédett CD a boltokban

Dotkom

Több millió másolásvédett CD a boltokban

Tovább fejlődnek a másolásvédelmi technológiák, lehet, hogy kudarcba fullad az ellenük folytatott harc?

Egy izraeli cég, a Midbar bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és Európában már több mint 10 millió kompaktlemez hordozza az ő másolásvédelmi technológiájukat, a Cactus Data Shieldet. Az egyelőre nem tisztázott, hogy ebből a mennyiségből mennyi lelt már gazdára (illetve mennyit vittek vissza a boltokba).

Nyilvánosságra hozták azt is, hogy a védelmi technika továbbfejlesztett változata már nem fog kompatibilitási hibákat okozni, a módosított adatvédelmi eljárással érkező CD-k lejátszhatók lesznek PC-ken is.

Nem adják fel a harcot a digitális szerzői jogokért küzdő vállalatok és kiadók a döntésük által kiváltott nagy visszhang ellenére sem. A tavaly debütált technológia ugyanis ellenérzést váltott ki az emberekből, akik a teljes áron megvásárolt digitális anyagot képtelenek voltak lejátszani például a számítógépekben. Több polgárjogi szervezet is felkarolta az ügyet, sőt nemrég a Philips is állást foglalt: az ilyen, módosított lemezek esetén megvonta a CD-logo használatát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom