Connect with us

technokrata

Közös vállalatot hoz létre a Panasonic és a Toshiba

Dotkom

Közös vállalatot hoz létre a Panasonic és a Toshiba

A Toshiba és a Panasonic márkanevéről ismert Matsushita cégek bejelentették, hogy vegyes vállalatot kívánnak létrehozni LCD-k gyártására.

A közös cég a Toshiba Matsushita Display Technology nevet fogja viselni, és 2002. április 1-jén kezdi el tevékenységét. Az új vállalat elnöki posztjára Mr. Yasusuke Sumitomot kívánják kinevezni, aki a Toshiba Corporation jelenlegi alelnöke, és egyben a Toshiba Display Devices & Components Company alelnöke is. A 2900 főt foglalkoztató vegyes vállalatot 10 milliárd japán jenes tőkével alapítják meg, többségi tulajdonosa pedig a Toshiba lesz 60 százalékos részesedéssel, míg a fennmaradó 40 százalékot a Matsushita fogja birtokolni.

A Toshiba és a Panasonic között 2001. október 17-én létrejött megállapodás feltételei szerint az új vállalat felelősségi körébe fog tartozni a felek folyadékkristályos kijelzők (LCD-k) és a szerves anyagból készült kijelzők (OLED-ek) területén végzett valamennyi tevékenysége a fejlesztéstől kezdve a gyártáson át az értékesítésig. A vállalat kiaknázza az egyesítésből eredő, nagyobb méret nyújtotta gazdasági előnyöket, és hozzájárul a tervezési módszerek és gyártási folyamatok egységesítéséhez. Nagykapacitású gyártósorok kifejlesztését is tervezik, miközben a gyártási folyamatok egyszerűsítésére, illetve az árak tekintetében világpiaci vezető szerepre törekednek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle