Connect with us

A CD megalkotója elítéli a másolásvédett korongokat

Dotkom

A CD megalkotója elítéli a másolásvédett korongokat

Egyre több másolásvédett lemez jelenik meg a piacon, ez érthető ellenérzést vált ki a zenerajongókból. Az egyes emberek antipátiáját a CD eredeti alkotója is helyesnek véli és támogatja.

Nemrég úgy döntött a Philips, hogy nem engedélyezi azon kompakt lemezeken felhasználni a CD logót, amelyek másolásvédett technológiával vannak ellátva. Az 1978-ban a Sony együttműködésével közösen kifejlesztett adathordozó média ugyanis a másolásvédelem miatt már nem használható minden CD lejátszóban, ezért döntött a holland óriáscég amellett, hogy megtagadja az embléma felhasználását.

A magánszféra védelméért harcoló Electronic Frontier Foundation (EFF) azonnal reagált a Philips lépésére és felszólította az embereket, hogy támogassák a Philipset a másolásvédett CD-k elleni harcban. Az EFF szerint a korong megvásárlása után birtokosa teljes mértékben sajátjának tekintheti azt, ezért elutasítja, hogy egyes, teljes áron vásárolt CD-k már nem játszhatók le sem a számítógépekben sem az autókban. A lemezeken feltüntetett CD logo viszont megtévesztheti a vásárlókat, nem informálván őket a felhasználhatóság korlátozottságának tényéről.

Az EFF szeretné elérni, hogy a másolásvédett CD-k ne minősüljenek CD-nek, s a boltokban is külön helyen legyenek elhelyezve, jól láthatóan megkülönböztetve az eredeti kompakt lemezektől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom