Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbbodnak a számítástechnikai eszközök – hamis termékek a piacon

Dotkom

Olcsóbbodnak a számítástechnikai eszközök – hamis termékek a piacon

Hamisított számítástechnikai alkatrészek dömpingje fenyeget, egyre többen gyártanak másolt termékeket, az alacsony árnak köszönhetően ugyanis nagy a kereslet. Azonban gyakran csalódik a vásárló, mert az olcsó húsnak nagyon híg lehet a leve…

Tavaly több mint 87 ezer hamisított HP termékkel és kiegészítővel kellett dűlőre jutniuk a kínai rendőröknek, 14 razziának köszönhetően ugyanis ennyi hamisított Hewlett-Packard terméket foglaltak le Pekingben, Sanghajban és több kínai nagyvárosban. Összesen 10 kiskereskedést, három raktárt és 16 egyéb épületet vizsgáltak át, ennek köszönhetően 13.300 tonert, 4200 tintapatront és 70 ezer lemezt, dobozt és egyéb termékeket foglalhattak le. A HP nem közölte, hogy bárkit is letartóztattak volna, valamint visszautasított minden további közleményt ebben a témában, mindössze annyit árult el, hogy idén még nagyobb erőfeszítések várhatók a hamisítók ellen.

Tavaly decemberben hasonló rajtaütések történtek az indiai Delhiben és Mumbaiban, ennek köszönhetően számtalan LaserJetet és egyéb tintapatronokat foglaltak le a távol-keleti rendőrök.

A HP szerint a hamisított darabok gyengébb minőséget képviseltek, meghibásodási arányuk a normálisnál nagyobb szintű, ám az eredeti ár 20 százaléka körül forgalomba hozott termékek iránt nagy a kereslet (ez nem is meglepő, figyelembe véve a kínai átlagfizetéseket). Annak érdekében, hogy a vásárló el tudja dönteni, eredeti terméket vesz-e, a HP speciális logóval látta el tintapatronjait: a szemből nézve színes minta oldalról feketének látszik.

2001. első kilenc hónapjában 30-nál is több rendőrségi rajtaütést végeztek a hatóságok az ázsiai övezetben: India, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Tájföld, Kína mind lecsapott országaiban a hamisítókra (nem kizárólag a HP érdekében, több neves gyártó is panaszkodott a replikák nagy száma miatt).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés