Connect with us

technokrata

Költségmegtakarítás legális szoftverekkel!

Dotkom

Költségmegtakarítás legális szoftverekkel!

Itthon egy eddig nem megszokott szolgáltatás révén jelentős költségcsökkentés érhető el.

A TDC magyarországi viszonyok között eddig ismeretlen, új üzletágat indít, a kis- és középvállalatok számára történő szoftverlicencelési tanácsadást.

Az új üzletág elsősorban azokat a vállalkozásokat kívánja segíteni, amelyekben már alapvetően felmerült egyrészt a legalizálás iránti igény, másrészt, amelyeknek komoly gondot okoz annak eldöntése, vajon melyik megoldás volna a leghasznosabb és leggazdaságosabb. A TDC által kínált szolgáltatás a vállalatok azon problémáit oldja meg, hogy milyen licenceket és hogyan érdemes beszerezniük. Ha a felhasználás módja adott, akkor meghatározza az ahhoz szükséges felhasználási engedélyek fajtáit, mennyiségét és beszerzésük legkedvezőbb módját. Mindez alapulhat a cég önbevallásán (szoftver-beszerzési tanácsadás), vagy a TDC által végzett felmérésen és az ahhoz igazított felhasználási terven (szoftver vizsgálat és beszerzési tanácsadás). Természetesen a vállalat középtávú IT elképzeléseihez és terveihez is igazodnia kell a licencelésnek, így ez is beépítésre kerülhet a kidolgozott szakvéleménybe (szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás).

A tevékenység az első időszakban alapvetően a Microsoft-szoftverek vizsgálatára irányul. Természetesen a jövőben ez bármely segédszoftverek és kereskedelmi alkalmazások irányába kibővíthető, illetőleg tervezzük is a bővítést ezen szoftverek irányába. Amire a TDC tevékenysége nem terjed ki, és nem is fog, az a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú termékek, valamint az ezekre épülő alkalmazások köre.

A TDC szaktanácsai alapján egy szoftverjogi szempontból legálissá váló átlagos hazai vállalkozás hároméves szinten a mai elfogadott licencelési költség közel egyharmadát megtakaríthatja!

A TDC legkomplexebb szolgáltatása a Microsoft szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás, ezen tevékenységeket a TDC egy felkészült alvállalkozó bevonásával végzi majd. A gépek célszoftveres fizikai vizsgálatát az OSOA végzi, garantálva így a hibamentes kiinduló adatokat.

A TeleDataCast nem szolgál ki végfelhasználókat közvetlenül, illetve semmiképpen sem forgalmaz szoftver-licenceket, így a vizsgálatok függetlensége és objektivitása nem csorbul. A fenti szolgáltatásokat kizárólag a Microsoft viszonteladói hálózatán illetve magyarországi informatikai vállalatokon keresztül kívánjuk értékesíteni, mely partnerekkel jelenleg folynak a tárgyalások.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle