Connect with us

technokrata

A tenyérgépeket is meghódítja az AMD?

Dotkom

A tenyérgépeket is meghódítja az AMD?

Az AMD bejelentette, hogy megvásárolja a MIPS-alapú, PDA-kban és hordozható MP3 lejátszókban használatos lapkákat gyártó Alchemy Semiconductor céget.

Az Alchemy felvásárlására várhatóan 2002. első negyedévében fog sor kerülni, az üzlet pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek. A MIPS architektúrájú processzorokat kifejezetten nem PC-kben való használatra tervezik, alacsony áramigényük mellett aránylag nagy teljesítményt tudnak biztosítani.

Maga az AMD ugyan eddig is jelent volt a beágyazott, nem-PC eszközök piacán saját X86-alapú chipjeivel, ám kínálatában nem volt megtalálható olyan processzor, amelyet mondjuk egy kézi-számítógépben lehetne alkalmazni. Az Alchemy megvásárlása révén azonban az AMD kibővítheti termékkínálatát, így a tenyérgépek piacán is versenyre kelhet az Intellel (is), amelynek StrongARM processzora meglehetősen nagy népszerűségnek örvend, főként a PocketPC-t futtató zsebgépek körében (például a Compaq iPaq-okban is ez kapott helyet).

Az Alchemy tavaly mutatta be Au1000-es nevű 32 bites MIPS chipjét, amely 500 MHz-es órajelével lekörözi a 206 MHz-es Intel StrongARM-ját. Sőt még az Intel új üdvöskéjével, az Xscale-alapú processzorral is versenyre tud majd kelni, ugyanis az Xscale lapkák kezdetben 400 MHz körüli órajelen lesznek elérhetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle