Connect with us

technokrata

A gyenge eladások miatt leáll az IBM a TransNote gyártásával

Dotkom

A gyenge eladások miatt leáll az IBM a TransNote gyártásával

Nem aratott túl nagy sikert az IBM digitális jegyzettömbje, a ThinkPad TransNote, ezért a Kék Óriás leáll a termék gyártásával.

Körülbelül egy évvel ezelőtt hatalmas újdonságként mutatta be az IBM a ThinkPad TransNote nevű termékét. A TransNote egy olyan speciális noteszgép, amelyben a bevitel billentyűzet, az érintőkijelző, vagy a képen látható papír felületen, egy speciális tollal egyaránt történhet, így a felhasználás lehetőségei bővebbek egy hagyományos notebookénál. Belsejében egy 600 MHz-es órajelű mobil Pentium III-as processzor kapott helyet, maximum 800×600 pixeles felbontást kezelni képes érintőkijelzőjének mérete pedig 10,4 inch.

Ugyanakkor a TransNote 3000 dollár körüli árával egyáltalán nem volt olcsónak mondható, ráadásul a beszámolók szerint a benne alkalmazott kézírásfelismerés sem volt tökéletes. Január közepén a Sony is az IBM-éhez hasonló bejelentést tett, mivel közölte, hogy leáll a TransNote-hoz hasonló Vaio Slimtop Pen Tablet nevű termékének gyártásával. Ezzel szemben maga Bill Gates is tábla PC-ket mutatott be a tavalyi Comdex kiállításon, Las Vegas-ban, és nyilatkozatai alapján nagy jövőt is jósol ezeknek az érintőkijelzőn keresztül működtethető számítógépeknek.

Egy elemző szerint a TransNote sikertelenségét az okozta, hogy egy túl szűk, minimális növekedést produkáló piacot célzott meg vele a gyártó (a termék potenciális vásárlói az IBM szerint biztosítási- és ingatlanügynökök, ügyvédek, esetleg egyetemisták lettek volna). Az IBM még tavaly év végén értesítette beszállítóit a TransNote gyártásának beszüntetéséről, így már csak a meglévő készletek értékesítése folytatódik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle