Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes e-mail: már kiszűri a vírusokat is

Dotkom

Ingyenes e-mail: már kiszűri a vírusokat is

Hazánkban először megjelent az egyik, ingyenes levelezést kínáló szolgáltatónál az e-mailes víruskeresés és -kiszűrés lehetősége.

2002. január 28-tól teljes terheléssel működik a Mail Hungary vírusvédelmi rendszere. Ez többek között ellátja a Mailbox ingyenes internetes levelezőrendszer védelmét is. A megoldásban a Kaspersky AntiVirus és a RAV Antivirus kapott szerepet.

”Napjainkban az e-mail vált a vírusfertőzések forrásává, ez teszi ki a 2001-ben regisztrált esetek 90%-át. Az e-mail felhasználók számának gyors növekedése miatt így az Internet olyan mértékben válhat a vírusterjesztés eszközévé, hogy alkalmatlan lesz mind üzleti mind személyes kommunikáció kiszolgálására” – nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs vállalati kommunikációs vezetője – ”örvendetesnek tartjuk a Mailbox.hu azon kezdeményezését, hogy vírusvédelmet integrálnak levelezési szolgáltatásaikba. Ez mindenképpen megnehezíti majd a vírusfertőzések terjedését.”

”Az elektronikus levelezés mindennapi életünk része lett. Az e-mail az elmúlt néhány év alatt a személyes üdvözlet küldésétől az üzleti kapcsolattartásig hasznos eszközzé vált, ezért mindannyiunk számára fontos, hogy mentes legyen a vírusos küldeményektől. A RAV AntiVirus technológia már a levelező kiszolgálókon biztosítja az üzenetek ellenőrzését és megakadályozva a vírusok továbbterjedését, hozzájárul az Internet biztonságosabb használatához.” – mondta Marák József, a RAV Antivirus magyarországi képviselője.

A legfrissebb fertőzésről a Mail Hungary szakemberei az alábbiakat közölték: ”Az e-mail üzenetek vírusellenőrzésével is foglalkozó MessageLabs korábbi bejelentése szerint csaknem 20 ezer MyParty vírussal fertőzött levelet észleltek globálisan. Az email féreg erős hazai jelenlétét mi is megerősítjük. A Win32/Myparty.A@MM kódjelű vírus csak az elmúlt két napban közel 800 alkalommal bukkant fel a hozzánk érkező levelekben. A Mailbox a két antivírus szoftver egymás melletti alkalmazásával többek között ezeket is ki tudta szűrni. A napi csaknem 200 ezer darabos e-mail forgalomban nagyon jól teljesítenek a Kaspersky és a RAV víruskereső motorok.”

A hazai piacon egyedül a Mailbox rendelkezik értéknövelt email szolgáltatásokkal: 20 Mbyte tárhelyet és reklámmentes levelezési felületet válthatnak meg a felhasználók éves díj fizetéséért. Arról, hogy a vírusvédelem is ingyenes lesz-e, a Mail Hungary egyelőre nem kíván nyilatkozni. A bevezetési időszakban minden felhasználó díjmentesen és automatikusan élvezheti a szolgáltatás előnyeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés