Connect with us

technokrata

Az Nvidia meghódítja a notebookokat is?

Dotkom

Az Nvidia meghódítja a notebookokat is?

A nem is olyan rég megjelent Nvidia alaplapi chipkészlet eddig csak asztali konfigurációkban tűnt fel, de lehet, hogy meghódítja a noteszgépek tulajdonosainak szívét (és pénztárcáját) is…

Meg nem erősített információk szerint az Nvidia nemrég debütált, nForce nevű alaplapi chipkészletével máris meg kíván jelenni a mobilgépek piacán. Az asztali verzió eddig (kisebb hibáktól eltekintve) jól teljesített, megközelítőleg 20 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtva, mint az AMD 760-as chipkészlete.

A mobil chipkészlet 130 nanométeres technológiával készül és rendelkezni fog egy integrált GeFroce2Go grafikai chippel is. Emellett 6 USB port támogatással kerül majd piacra, valamint egy modemet és egy hálózati csatolót is tartalmazni fog. A hangért pedig a Dolby Digital szabvány fog felelni.

Az Nvidia oldalán egyelőre nem erősítették meg ezeket az információkat, mindenesetre nagy étvágyról tanúskodik a mobil nForce (a felhajtás egyébként is nagy a hamarosan debütáló GeForce 4-es miatt).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle