Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alcatel: hihetetlen veszteség

Dotkom

Alcatel: hihetetlen veszteség

A telekommunikációs eszközöket gyártó francia Alcatel cég a tavalyi évet veszteséggel zárta, és 2002. első negyedére is gyenge forgalmat jósol.

Az átszervezések jelentős költségei, valamint 2001. utolsó negyedévének vártnál alacsonyabb, 6,77 milliárd eurós forgalma révén az Alcatel üzemi vesztesége a harmadik negyedév 215 millió eurójáról a negyedik negyedre 368 millió eurósra bővült, nettó vesztesége a teljes évet tekintve pedig 4,96 milliárd eurót tett ki.

A részvényenkénti veszteség az egy évvel korábbi 0,36 euróról 1,28 eurósra emelkedett a negyedik negyedévben. Az Alcatel az elmúlt évben bejelentette, 33 ezer dolgozójától fog megválni, hogy képes legyen ellensúlyozni a vezetékes és mobil infrastruktúrák iránti csökkenő kereslet nyomán keletkező bevételkiesést.

A francia vállalat eladásai 2002. első negyedében várhatóan 30 százalékkal alul fogják múlni a nem túl rózsás tavalyi negyedik negyedéves eredményeket, de a vezetők várakozásai szerint az Alcatel még 2002-ben képes lesz üzemi szintű nyereség elérésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés