Connect with us

technokrata

Vezércsere az IBM-nél

Dotkom

Vezércsere az IBM-nél

A Kék Óriás bejelentette, hogy a jelenlegi vezért, Lou Gerstnert Sam Palmisano fogja felváltani az elnök-vezérigazgatói tiszten március 1-től.

A leköszönő elnök-vezérigazgató (CEO) 59 éves Louis V. Gerstner, Jr. az idei év végéig az elnöki posztot fogja betölteni. Utódja, Samuel J. Palmisano 50 éves, jelenleg az IBM társelnöki és ügyvezető igazgatói (COO) pozícióját tölti be. John M. Thompson, az IBM jelenlegi alelnöke szeptember elsejével szintén leköszön tisztségéről és távozik a vállalattól.

Az IBM-hez 1993 áprilisában csatlakozott Gerstner vezetése alatt a cég piaci értéke 180 milliárd dollárral nőtt és bővülést ért el a szerverek, szoftverek, adattároló rendszerek és mikroelektronikai termékek piacán, továbbá a kilenc év alatt az IBM több szabadalmat nyújtott be, mint bármely más amerikai cég.

Palmisano a március 1-től Gerstner helyére lépő új vezér 1973-ban lépett be az IBM-hez, egy időben a cég ázsiai részlegének működéséért volt felelős, később pedig a szolgáltatások, illetve a szerverekkel foglalkozó divíziók útját egyengette.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek