Connect with us

technokrata

Symantec eredmények

Dotkom

Symantec eredmények

A különböző biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec cég a vártnál jobb eredményeket produkált legutóbbi pénzügyi negyedévében.

A Symantec 2002-es pénzügyi évének harmadik negyede 2001. december 28-án zárult. A három hónap alatt a vállalat 290,2 millió dolláros forgalmat ért el, ami magasabb az előző év azonos időszakának 241,8 millió dollárjánál.

A cég nettó nyeresége az amortizációt és az akvizíciókhoz kapcsolódó költségeket nem számítva 59,4 millió dollárt tett ki a harmadik negyedévben, míg egy évvel korábban még 40,4 millió dolláros profitot tudott eszközölni. Az egy részvényre eső nyereség 78 dollárcent, ami szintén magasabb az egy évvel korábbi 52 centes eredménynél (az amortizációt és az akvizíciós költségeket is beleszámítva a Symantec éppen nullszaldós lett, míg a tavalyi pénzügyi évben 21 dollárcentes profitot volt képes elérni).

A teljes forgalom 60 százalékát tették ki a Symantec különböző vállalatoknak szánt szolgáltatásai és termékeiből származó bevételek, de a végfelhasználói üzletágban is 20 százalékos növekedést következett be. Az antivírus szoftverek eladása nem kevesebb, mint 53 százalékkal gyarapodott a harmadik negyedben, a különböző tűzfaltermékek értékesítéséből pedig 39 százalékkal többet bevételezett a cég, mint egy évvel korábban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek