Connect with us

technokrata

Közeledő áttörés a memóriapiacon

Dotkom

Közeledő áttörés a memóriapiacon

Egyre közelebb kerül a memóriaipart átalakító döntés…

Továbbra sem született megegyezés a koreai Hynix Semiconductor és az amerikai Micron Technology között. Az USA-beli cég ajánlatát kevésnek tartják a távol-keletiek, a világon második legnagyobbként számon tartott amerikai cég ugyanis 3 milliárd dollárt adna a harmadikként jegyzett cégért. A Hynixnél 5 milliárd dollárt tartanának elfogadható árnak.

Nem kevés pénzzel tartozik a koreai cég, hitelezői ezért minél hamarabbi megegyezést szorgalmaznak (a Korea Exchange Bank a hét végére szeretné látni a megállapodást). Szerintük ha a két érték között féláron meg tudnának állapodni (4 milliárd dollárnál), az mindkét fél számára elfogadható lenne. Amennyiben létrejön az egyezség, a két cég összesített memóriatermelése meghaladná a jelenleg vezető Samsung Electronicsét, ezzel átbillentve az iparág súlypontját Amerikába.

A részvénypiac előre sejtette, hogy további késlekedések várhatók, ennek megfelelően emelkedett a Hynix értéke (a Microné szintén). A koreai gyártó egyébként a világ DRAM termelésének mintegy 20 százalékát adja, összesen pedig hétféle memóriafajtát készít. A chipek árának emelkedése szintén felfelé módisíthatja a cég értékét, bár ez az utóbbi pár napban nem mozdult el jelentős mértékben (egy 128 MB-os DRAM ára 3,4 dollár, szemben a tavalyi 1 dolláros értékkel).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek